BiH

Zagađen zrak u Sarajevu, Zenici i Lukavcu

Nezdrav – tako je EkoAkcija okarakterisala današnji kvalitet zraka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Za stanovnike Sarajeva i drugih gradova Bosne i Hercegovine to nije novost.

Zagađenje zraka - Faktor.ba

Prema posljednjim mjerenjima, najlošiji kvalitet zraka je na području Otoke. Mjerna stanica u ovom naselju pokazuje da indeks zagađenja iznosi 161.

Zrak je neznatno manje zagađen u mjestima u blizini Vijećnice i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Mjerne stanice postavljene kod ova dva objekta pokazuju da je indeks zagađenja 156.

Mjerna stanica na Bjelavama pokazuje da je indeks zagađenja u tom dijelu Sarajeva 111. Kao takav je okarakterisan nezdravim za osjetljive grupe.

Stanje nije bolje u Zenici i Lukavcu. Zrak u ovim bosanskohercegovačkim gradovima je također ocijenjen kao nezdravim.

U Zenici je ideks zagađenja najviše je iznosio 160, a u Lukavcu više od 160.

Za Tuzlu nisu poznati podaci o kvaliteti zraka u posljednja 24 sata.

Očekuje se da će sa kišnim padavinama, koje su prognozirane za naredne dane, uslijediti i poboljšanje kvaliteta zraka, prenosi “RadioSarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh