BiH

Opet “krvava” rijeka teče kroz BiH: Šokantne slike mutne crvene vode, svi zabrinuti

Nije ovo jedina rijeka u BiH koja zbog nemarnog odnosa ljudi povremeno pocrveni. Slični prizori svojevremeno su se mogli vidjeli i u Neretvi.

Crkvena - Srpskainfo

Nije ovo prvi put da se krvavo crvena boja pojavi na ušću Crkvene u rijeku Vrbas. Ipak, ovakvi prizori ne djeluju nimalo ugodno.

Iz Sportsko ribolovnog društva Banjaluka kažu da se to već dešavalo te da oni svaki put uredno obavijeste nadležne službe, ali bez efekta. Nikad se ne pronađu počinioci zagađenja ove rijeke.

– Crkvena skroz promijeni boju, najčešće u crvenu. Inspekcijski organi budu na vrijeme obaviješteni i izađu na teren, ali bar do sada neuspješno u smislu pronalaska počinioca – izjavio je za “Srpskainfo” Marinko Popović, koordinator čuvarske službe u Sportsko ribolovnom društvu Banjaluka.

On također ističe i da su ribari nezadovoljni ovakvim stanjem, jer iako nije primijećeno uginuće ribe zbog zamućenosti rijeke, ovakvo stanje je sigurno pogubno za riblji fond.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh