BiH

Kokoška i guska poslale ga na robiju

Jasmin Kantić (28) pravosnažno je osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora za 15 teških krađa u južnom dijelu Brčko distrikta, a tokom kojih je, po presudi, između ostalog, ukrao i kokošku i gusku iz frižidera.

kokoške i guske- nezavisne

Prema presudi, u stambene, pomoćne i poslovne objekte provaljivao je od 5. januara do 29. septembra u Maoči, Gornjem Rahiću i okolnim naseljima te odnosio skoro sve što mu je se našlo pod rukama, oštetivši vlasnike za više od 2.500 KM.

Pošto je otkriven i prije nekoliko sedmica uhapšen, određen mu je pritvor, a Tužilaštvo Brčko distrikta ekspresno je okončalo istragu i podiglo optužnicu, da bi zatim sa optuženim zaključilo sporazum o priznanju krivice, koji je Osnovni sud prihvatio.

U presudi se navodi da je on, između ostalog, u noći između 5. i 6. januara, u Gornjem Rahiću upao u pomoćni objekat te iz zamrzivača ukrao zamrznuto pileće meso, glavušu i razno povrće, a nakon toga iz dvorišta uzeo i ručna kolica.

Između ostalog, u presudi se navodi i da je u noći između 31. januara i 1. februara, u Maoči došao do auto-praonice, provalio u nju te ukrao brusilicu, jedan sanduk alata, eksterni zvučnik-pojačalo, čekić sa gumenom drškom i muški bicikl.

O zakon se ogriješio i u noći između 2. i 3. februara, u mjestu Gornji Rahić, gdje je provalio u vikendicu, ukrao devet staklenih balona od pet litara napunjenih rakijom, te električarska kliješta i nekoliko flaša bijelog vina graševina.

Osuđen je po optužnici i da je između 7. i 17. februara u Maoči upao u vikendicu, ukrao deset litara vina, tri litre rakije, pet staklenih posuda za rakiju, kuvalo za vodu, vojni dvogled, muzičku liniju sa daljinskim te dvije kutije cigareta.

Potom se nekoliko mjeseci smiruje, ali u noći između 17. i 18. juna ponovo “operiše” u Maoči, gdje upada u vikendicu te iz frižidera kupi pet kg svježeg mesa, nekoliko sokova i pet flaša piva, a zatim ulazi i u pomoćni objekat i uzima ručna kolica.

Nekoliko sedmica kasnije, odnosno sa 11. na 12. juli, u Gornjem Rahiću dolazi do dvorišta jedne kuće i iz neobezbijeđene garaže uzima sjekiru, metalna kolica, kosačicu te drveni sanduk, a onda iz ljetne kuhinje električno kuvalo te iz zamrzivača tri kilograma mesa i sladoled.

Takođe, 12. jula, u istom naselju dolazi do jedne kafane, razvaljuje ulazna vrta, te krade gajbu tuzlanskog piva, karton fante zapremine 330 ml, tri limenke red bula, flašu pića lavov, flašu badela, dvije flaše rakije, teglu feferona, dvije konzerve ribe, malu ručnu pumpu za bicikl i CD plejer.

Osuđen je i zbog toga što je, između 24. i 26. jula, u mjestu Gornji Rahić iz kafane ukrao kantu za smeće, a potom iz frižidera, između ostalog, sedam flaša piva, četiri kilograma mesa, nekoliko kuhinjskih salveta i jedan manji radio-aparat sa frižidera.

Ponovo pravi pauzu, ali već u noći između 8. i 9. avgusta u mjestu Prutače dolazi do vikendice, a zatim krade 1,5 litara rakije te iz sudopere čupa slavinu.

Potom u noći između 24. i 25. avgusta, u mjestu Rašljani, dolazi do zaključanog kombija, upada u njega te uzima auto-kasetofon, kao i sanduk sa sitnim alatom.

“Operisao” je i u noći između 29. i 30. septembra u Gornjem Rahiću, kada je preskočio metalnu dvorišnu kapiju i došao do neobezbijeđenih ulaznih vrata podruma u sklopu kuće, otvorio vrata i ušao.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, tu je pronašao i ukrao jedan agregat, oko 20 litara rakije, pet litara jestivog ulja, pletenu korpu, dvije prazne kante, dok je u zamrzivaču pronašao i ukrao po jednu gusku i kokošku, kao i razno zamrznuto povrće, nakon čega je pobjegao.

ŠTA MU JE SVE BILO PLIJEN
Zaleđeno meso živine
Zamrznuto povrće
Jestivo ulje
Rakija
Vino
Pivo
Sladoled
Feferone
Konzerve ribe
Cigarete
Sjekira
Kuhalo za vodu
Kanta za smeće
Kamera jača od motike

Po presudi, on je 28. avgusta, u mjestu Gornji Rahić, došao do jedne vikendice te pokušao provaliti na prednja ulazna vrata, kao i na zadnja vrata, a zatim motikom pokušao razbiti prozor, ali nije uspio ući.

Zatim je, dodaje se, primijetio video-nadzor, koji je pokušao srušiti sa stuba, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh