BiH

Dva helikoptera gase požar na Romaniji

Požar na Romaniji, koji je aktivan pet dana, gasi helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a očekuje se i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, rekao je rukovodilac Službe civilne zaštite Dragan Elek.

pozar na Romaniji- Srna

Elek je naveo da je riječ o veoma nepristupačnom tereni i da gašenje uz pomoć helikoptera jedina varijanta.

On je dodao da su već postignuti neki rezultati budući da je jedan helikopter na terenu, a da bi trebalo da stigne i drugi, ovaj put entitetskog helikopterskog servisa.

Prema njegovim riječima, ljudi su na terenu, akcija teče po planu, radnici će tu prenoćiti, a oba helikoptera bi trebalo da pomognu i naredni dan.

pozar na Romaniji – Srna

Elek je istakao da se zahvaljujući jezerima na Ravnoj planini, koja su vlasništvo Veljka Golijanina, gasi vatrena stihija.

Alternativna televizija je javila da je helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske upućen na Pale.

Požar je zahvatio deset hektara šume na Romaniji iznad Majdana, na području opštine Pale, a prijeti i da uz stjenoviti dio pređe u opštinu Sokolac, saznaje “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh