BiH

U zgradu Parlamenta BiH stigla četiri kandidata za novog direktora SIPA-e

U zgradu Parlamenta BiH u Sarajevu stigla su četiri kandidata za budućeg direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Oni će danas obaviti intervjue sa članovima Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH.

No image - Haber.ba

Na konkurs se prijavilo pet osoba, a na završne intervjue su pozvana četvorica. To su aktuelni direktor SIPA-e Perica Stanić, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, bivši direktor SIPA-e Goran Zubac i bivši načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje, odnosno PU Trebinje i bivši pomoćnik direktora Granične policije BiH za operacije i organizaciju Žarko Laketa.

Peti prijavljeni Njegoš Jovanović nije ispunjavao sve uslove za prvog čovjeka SIPA-e te s toga nije ni pozvan na razgovor.

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang-listu ministru sigurnost u Vijeću ministara Draganu Mektiću koji je, prema zakonom predviđenim procedurama, dostavlja Vijeću ministara koji imenuje novog direktora ove policijske agencije.

Mandat aktuelnog direktora Perice Stanića na direktorskoj poziciji ove bh. policijske agencije ističe 5. novembra, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh