BiH

Izvinjavam se, moja država Republika Srpska nije “Republika Šumska”

Portparol SNSD Radovan Kovačević oglasio se na svom Twitter profilu reagujući na izjavu člana Predsjedništva PDP i narodnog poslanika Ljubiše Krunića u kojoj navodi da “je SNSD toliko nisko pao jer ga brane ljudi koji su do sada promijenili i do 10 stranaka.”

Radovan Kovačević - Nezavisne.com

“Očigledno je da sam, zbog dobronamjernih ljudi, dužan objasniti neke stvari. Istina je da sam bio član SDP-a u koji sam ušao kao mladić, vjerovali ili ne, kroz “rok en rol”. Ipak, nisam bio član nijednog organa te stranke i nisam učestvovao u donošenju bilo kakve odluke te stranke”, napisao je Kovačević na svom Twitter profilu.

On je dodao i to da je iz SDP-a sam izašao 2006. godine, te da članstvo u pomenutoj stranci smatra greškom, “ali i značajnom školom”.

“To je jedina stranka u kojoj sam bio prije učlanjivanja u SNSD, a u još dvije sam bio angažovan i plaćen kao savjetnik za komunikacije u izb. kampanjama”, dodao je Kovačević.

Osvrnuo se i na početak svog angažmana u SNSD.

Radovan Kovačević – Twitter

“U kampanji 2014. godine me angažovao SNSD, a poslije su me pozvali da se učlanim i angažujem. Prihvatio sam poziv, kako zbog socijaldemokratskog opredjeljenja stranke, tako i zbog toga što sam SNSD doživljavao kao jedinu ozbiljnu državotvornu organizaciju. Na tu odluku sam ponosan”, napisao je Kovačević.

Prokomentarisao je i na Krunićevu izjavu u kojoj navodi da SNDS brani čovjek koji je Republiku Srpsku nazivao Republikom Šumskom i koji je promijenio deset stranaka.

“Sarkazam u kojem sam šumu u kojoj sam se fotografisao šaljivo nazvao “republika šumska” je bio nesmotren. Žao mi je zbog toga. Ta objava je iz 2016. godine kada sam bio član GO SNSD-a i zaposlen u kabinetu predsjednika Republike i ni na koji način se nije odnosila na moju državu”, napisao je Kovačević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh