BiH

Conely: “BiH je potreban novi Dayton”

Centar za strateške i međunarodne studije (CSIS) iz Washingtona analizirao je dešavanja u BiH, kako bi bolje informisao članove Kongresa i donosioce odluka u SAD.

Heather Conely - Glas Amerike

Među ključnim problemima u izvještaju pod nazivom “Blinking Red Lights” su izdvojeni porast etno-nacionalizma i nefunkcionisanje države.

Heather Conely, autorica izvještaja i nekadašnja zamjenica pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, kaže za “Glas Amerike” da je bilo frustirajuće vidjeti kako još jedan dogovor političkih lidera o formiranju vlasti propada.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh