BiH

ITALIJA-BOSNA I HERCEGOVINA / OTVARANJE DIREKTNE AVIO-LINIJE SARAJEVO-RIM

Ambasada Italije u Sarajevu sa zadovoljstvom pozdravlja početak direktnih avio-letova na relaciji Sarajevo – Rim, 4. novembra, u organizaciji avio-kompanije FlyBosnia.

No image - Haber.ba

Letovi će biti redovni i u oba smjera ponedeljkom i četvrtkom. “Italija je drugi vanjskotrgovinski partner Bosne i Hercegovine a svake godine i hiljade studenata, turista i hodočasnika posjećuju ovu zemlju. Ova nova linija je veoma važno ohrabrenje za sve ove vidove razmjene.“, komentirao je Ambasador Minasi.

Jutros je obavljen promotivni let sa svečanom ceremonijom na aerodromu Fiumicino. Između ostalih, svečanom otvaranju redovne linije prisustvovali su i Amra Silajdžić Džeko, supruga fudbalera Edina Džeke i ambasador Bosne i Hercegovine u Rimu, gospodin Slavko Matanović. Ispred Italije, osim ambasadora Minasija, ceremoniji je prisustvovao i Generalni direktor za avio-promet Ministarstva prometa i infrastrukture Italije, gosp. Renato Poletti.

Bosna i Hercegovina je blizu Italije, sa Sarajevom na samo sat leta od Rima. Osim hodočasnika koji putuju u Međugorje, ova zemlja jako puno može ponuditi kada su u pitanju zimski i ljetni sportovi, predivna priroda, odlične mogućnosti za investiranje poduzeća i povijesne znamenitosti kakve ima malo koja druga država, a sve to po vrlo prihvatljivim cijenama i uz ogromno gostoprimstvo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh