BiH

OSUĐENI SILOVATELJI I UBICE TRAŽILI POMILOVANJE, ČAVARA ODBIO

Predsjednik FBiH Marinko Čavara odbio je molbe za pomilovanje pet osoba koje su pravomoćno osuđene zbog počinjenih krivičnih djela.

Marinko Čavara - Screenshot/BHRT.ba

Čavara je odbio pomilovati Miodraga Štrpca, Adema Hurema, Adisa Topalovića, Hasana Omerovića i Smajla Skulu.

Odluka o odbijanju molbi za pomilovanje je donesena 26. septembra, a objavljena je u posljednjem izdanju Službenih novina FBiH.

Miodrag Štrbac je u januaru 2011. godine pravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva rođaka Jovana Štrpca (23), koje se dogodilo u septembru 2009. godine u Drvaru.

U novembru 2010. godine je Vijeće Vrhovnog suda FBiH razmatralo žalbe na presudu Kantonalnog suda u Sarajevu, kojom je Adem Hurem iz Sarajeva osuđen na 13 i po godina zatvora zbog spolnog odnosa s djetetom, silovanja i rodoskvrnuća. Hurem se teretio za spolno iskorištavanje svoje dvije unuke i to za duži period u Njemačkoj, kao i po povratku u BiH,piše Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh