BiH

Memić: Tužiteljica Sabina Sarajlija se svrstala na stranu pomagača ubice

Ako se svrsta na tu stranu, a izgleda da se svrstala, dobiće krivičnu prijavu”, rekao je Muriz Memić

Glavna tužiteljica Tužilaštva KS Sabina Sarajlija odgovorila je na pismeni zahtjev Muriza Memića koji je 8. oktobra zatražio sastanak na kojem bi razgovarali o dokazima koji upućuju da je njegov sin Dženan Memić ubijen.

U odgovoru koji je Sarajlija uputila Memiću navodi se da je u toku ponovljeni sudski postupak protiv Ljube i Bekrije Seferovića.

„Tužilaštvo kao stranka u postupku dužno je poštovati odluke viših sudskih instanci i zainteresovano je da se u ovom predmetu što prije donese zakonita i pravomoćna odluka“, navodi se u odgovoru.

Sarajlija je također pozvala Memića da sve dokaze do kojih je naknadno došao, a koji se tiču smrti Dženana Memića dostavi pismenim putem,piše Fokus

Danas je stigao i odgovor Muriza Memića.

“To što je tražila Sabina Sarajlija da dostavim dokaze o smrti djeteta, dijete je davno sahranjeno. Dijete je ubijeno. Mene zanima ko su ubice i pomagači. Ovim pismom meni Sabina Sarajlija se svrstala na stranu pomagača. Ona štiti Dalidu Burzić. Na sastanku koji sam tražio želio sam da joj kažem da ona pomaže Dalidi Buzić. Dalida Burzić je kriminalac. Ako se svrsta na tu stranu, a izgleda da se svrstala, dobiće krivičnu prijavu”, rekao je Muriz Memić za Fokus.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh