BiH

Amel Tuka odao počast žrtvama genocida

Najbolji bh. atletičar i svjetski vicešampion Amel Tuka danas je u popodnevnim satima boravio u Srebrenici.

Amel Tuka u Srebrenici- Avaz

Nakon što je u musali Memorijalnog centra Potočari klanjao ikinidija-namaz, proučio Fatihu i odao počast svim žrtvama genocida iz jula 1995. godine, obišao je memorijal i spomen-sobu, a zatim se u gradu i motelu „Alić“, vlasnika njegovog prijatelja Safeta Alića, Srebreničanina koji živi i radi u Švedskoj, družio s građanima, prenosi “Avaz“.

Amel Tuka u Srebrenici- Avaz

Zbog sportskih obaveza i dužeg boravka u inozemstvu, ranijih godina nije imao priliku da boravi na komemoracijama 11. jula i posjeti Memorijalni centar.

Amel Tuka u Srebrenici- Avaz


– Teško je u ovoj tužnoj dolini bijelih nišana bilo šta kazati. Šutnja i bol ovdje govore sve. Kada su moje emocije uzavrele do usijanja, kako li je majkama koje su ovdje ukopale svoje najmilije i onima koje još tragaju za kostima svoje djece, braće i muževa – pitao se Tuka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh