BiH

Od danas na mostarskim Šehitlucima vijori se i zastava MUP-a RBiH

Na jarbolima mostarskih Šehitluka od danas se pored državne i zastava RBiH i Armije RBiH vijori i zastava MUP-a RBiH. Podigli su je predsjednik Skupštine Udruženja Bosna 4 Sudo Marić i kćerka čuvenog ratnog komandanta Zije Lerića, Arnela Glavović.

zastava na Šehitlucima

Ujedno je obilježena godišnjica smrti komandanta Lerića, uz evociranje uspomena i prigodne riječi o njegovom liku i djelu. Govoreći o važnosti uloge MUP-a RBiH tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, ratni komandant Semir Drljević – Lovac kazao je da je taj MUP bez obzira na okolnosti bio veći garant sigurnosti građanima od današnjeg – mirnodobskog.

– Zastavu smo podigli u čast svih patriota koji su prošli kroz MUP, od rezervnih policajaca do Midhada Hujdura – Hujke, koji je u počecima bio šef i moje smjene. Danas se prisjećamo i suborca Zije Lerića, koji je imao veliku ulogu u odbrani i koji je bio pečat na ono kroz što smo prolazili i radili u vremenu agresije, rekao je Drljević.

Predsjednik Udruženja “Bosna 4” Adil Veledar obraćajući se prisutnima, podsjetio je da je MUP bio jedinica uvijek spremna za borbena dejstva. Prisjetio se važnih odluka i ljudi tog vremena poput Rame Masleše, Safeta Oručevića i Arifa Pašalića, koji su, kako reče, sjeli i okupili najbolje borce, te ih spojili u jaku i organizovanu jedinicu koja je mogla odgovoriti svim zadacima u svakom trenutku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh