BiH

Emir Suljagić jednom rečenicom “uništio” Nobelov komitet

Odluka Komiteta Kraljevske švedske akademije nauka da Nobelovu nagradu za književnost dodijeli Peteru Handkeu izazvala je niz negativnih reakcija i osuda javnosti u BiH, regije, ali i širom svijeta.

Emir Suljagić - Vijesti.ba

Ovaj austrijski autor, poznat je po negiranju genocida u Srebrenici i kao obožavalac Slobodana Miloševića, pišu “Vijesti“.

Žustra polemika povodom dodjele Nobelove nagrade kontroverznom austrijskom autoru vodi se i na društvenim mrežama.

Jedan od komentara koji je zavrijedio pažnju je post Emira Suljagića, koji je preživio genocid u Srebrenici, trenutno profesor na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Njegovu objavu vidjelo je preko 600 hiljada korisnika ove mreže.

Suljagić je naime na Twitteru odgovorio Komitetu Kraljevske švedske akademije nauka na pitanje: “Da li ste čitali neku od knjiga laureata za književnost 2019. Petera Handkea?“.

Suljagić je u odgovoru napisao:

Ne, bili smo zauzeti traženjem naših porodica i prijatelja sahranjenih u masovnim grobnicama, koje on negira da postoje“, napisao je Suljagić, pišu “Vijesti“.

Emir Suljagić jednom rečenicom “uništio” Nobelov komitet – Screenshot/Twitter


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh