BiH

Tužilaštvo HNK: Sunita ne može na slobodu

Kantonalni sud u Mostaru, na sjednice žalbenog vijeća održanoj dana 08.10.2019. godine, odbio je kao neutemeljenu žalbu osumnjičene Sunite Hindić, izjavljenu po njenoj advokatici Nadi Dalipagić iz Mostara, te potvrdio rješenje o određivanju pritvora od 06.10.2019. godine, istaknuto je to u saopštenju Tužilaštva HNK.

Naime, osumnjičena je po svojoj braniteljici uložila žalbu na rješenje kojim joj je određen jednomjesečni pritvor zbog postojanja sumnje da je počinila kazneno djelo ‘Ubistvo’, a zbog okolnosti koje ukazuju na to, da bi puštanjem osumnjičene na slobodu, postojala opasnost od njezinog bijega.

Žalbeno vijeće Kantonalnog suda u Mostaru u cijelosti je prihvatilo navode, kao i razloge iz kojih je sudac za prethodni postupak istog suda osumnjičenoj odredio jednomjesečni pritvor.

Podsjećamo, Sunita Hindić se sumnjiči da je dana 4. oktobra oko 7,15 sati u ugostiteljskom objektu ‘Vila Ivanković’ u naselju Buna kod Mostara, nakon što je došla do ugostiteljskog objekta ‘Vila Ivanković’ vlasnika Nine Ivanković, u kojem se nalazio Nino Ivanković, ušavši u sobu u kojoj je isti bio, verbalno se sukobila sa Ninom Ivankovićem, u jednom trenutku htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u pravcu njega, od kojeg ispaljenog hica i zadobivene prostrijelne rane je oštećenik Nino Ivanković obilno iskrvario, posljedicom kojeg iskrvarenja je nastupila smrt oštećenika na licu mjesta.

Kantonalno tužilaštvo HNK Mostar u suradnji sa MUP-om HNK Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, prenosi “Bljesak“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh