BiH

Akcija SIPA-e u Sarajevu: Milioni maraka blokirani, pretreseni sefovi…

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u protekla dva dana su dana u okviru predmeta kodnog naziva Profit, izvršili privremenu obustavu raspolaganja novčanim sredstvima u vlasništvu 11 fizičkih i jednog pravnog lica u ukupnom iznosu od 7.071.961,27 KM lociranih na 24 računa otvorena kod devet banaka i jednog investicionog fonda (iznos od 2.218.498,00 u KM valuti i iznos od 2.481.536,38 u EUR valuti), saopćeno je iz SIPA-e jutros.

dnevno

Kako piše u saopćenju Agencije, postupajući po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijki službenici SIPA-e, pretresli su pet sefova koje su kod komercijalnih banaka koristila četiri lica, kojom prilikom su otkrivena i privremeno oduzeta novčana sredstva u iznosu od 598.970,00 EUR i zlatni nakit (9 zlatnih dukata, tri narukvice, tri ogrlice, četiri privjeska, sedam prstenova, devet lančića, sedam naušnica, dvije značke, broš, zrno bisera, kopča za naušnicu, zlatni zub, sat).

”Nakon sačinjavanja izvještaja, privremeno oduzeta novčana sredstava i predmeti biće dostavljeni u dalju nadležnost Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Gore navedene aktivnosti realizovane su uz podršku policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz SIPA-e, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh