BiH

Crnadak otvorio počasni Konzulat BiH u Genoi

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak otvorio je danas počasni konzulat BiH u italijanskoj Genoi.

Igor Crnadak - N1

U govoru prilikom otvaranja počasnog konzulata ministar Crnadak je naglasio da će Ministarstvo inostranih poslova u narednom periodu dominantno raditi na jačanju ekonomskih veza između BiH i Italije, kao najizraženijem načinu saradnje dvije zemlje:

Odnosi sa Italijom su izuzetno dobri i to je zemlja koja je četvrti spoljnotrgovinski partner BiH. U ovoj godini očekujemo da dostignemo dvije milijarde eura trgovinske razmjene“, rekao je Crnadak.

Prva planirana aktivnost počasnog konzulata u Genoi je Poslovni forum koji će biti organizovan krajem novembra:

Učesnici foruma će biti predstavnici poslovne zajednice BiH i regija sa sjevera Italije, najrazvijenijih u toj zemlji. Kako u BiH već ima preko 70 italijanskih firmi, vjerujem da će i njihova iskustva, koja će iznijeti tokom Poslovnog foruma, pomoći i novim investitorima da odluče da posluju kod nas“, rekao je Crnadak, istakavši da će većina aktivnosti počasnog konulata biti usmjerena ka jačanju ekonomskih veza i trgovinske razmjene.

Otvaranju počasnog konzulata prisustvovao je i počasni konzul BiH u Genoi, prof. Rinaldo Marinoni, te ambasador BiH u Italiji Slavko Matanović.

Ministar Crnadak se tokom boravka u Genoi sastao i sa predsjednikom regije Ligurija Giovannijem Tottijem, kao i predstavnicima trgovinskih komora Ligurije i grada Genoe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh