BiH

Otvorene “Šantićeve večeri poezije”

Svečanom akademijom održanom u Sabornoj crkvi u izgradnji u Mostaru večeras su otvorene „Šantićeve večeri poezije“.

Šantićeve večeri poezije- Avaz

Riječ je o 100.-tom izdanju manifestaciju koju organizira SPKD „Prosvjeta“, a koju je otvorenom proglasio Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Dodik otvorio Šantićeve večeri poezije- Avaz

Ceremoniji otvorenja su prisustvovali brojni zvaničnici među kojima Saša Dalipagić, zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH sa suprugom Nadom Dalipagić, advokaticom, Ljubo Bešlić, gradonačelik Mostara, Safet Oručević, bivši mostarski gradonačelnik, Rašid Hadžović, kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, zvaničnici iz RS-a kao i Mladen Vesković, ministar kulture i informisanja Republike Srbije te brojne druge zvanice.

U umjetničkom dijelu programa su učestvovali Gudački kvartet Simfonijskog orkestra Mostar, Srpsko pjevačko društvo Sloga iz Sarajeva, Muzički ansambl „Mostarske kiše“ i glumac Bojan Kolopić iz Narodnog pozorišta RS-a iz Banje Luke.

Program obilježavanja manifestacije započeo je polaganjem cvijeća na spomenik Aleksi Šantiću u parku koji nosi njegovo ime te posjetom njegovom grobu na Bjelušinama, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh