BiH

Dodik o imenovanju Grenella: “Nemam pozitivna iskustva sa izaslanicima iz Amerike”

Komentarišući imenovanje Richarda Grenella za specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska Milorad Dodik u intervjuu za “Kurir” kaže da nema pozitivna iskustva sa izaslanicima iz Amerike.

Milorad Dodik - Danas.rs

Ovdje je bio Holbrooke. Srbija nema nijednog razloga da se brine, ima svoj jasan stav. Bilo bi dobro da se sada od Rusije i Kine traži imenovanje specijalnog izaslanika, pa da vidimo onda kako ćemo te stvari rješavati. Amerika se pokazala kao zemlja koja je štitila priču o nelegalnom proglašenju Kosova državom“, kazao je rekao je Dodik.

Grenell (53) je trenutno na poziciji ambasadora SAD-a u Njemačkoj, a ukoliko dobije potvrdu Senata, obavljao bi obje funkcije paralelno.

“Radio Slobodna Evropa” (RSE) navodi da je Trumpova odluka prilično iznenađenje jer je krajem avgusta diplomata Matthew Palmer postavljen za specijalnog predstavnika državnog sekretara Mikea Pompea za Zapadni Balkan.

Kako je objavio “Glas Amerike” (VOA), Grenell je spoljnopolitički komentator, a kao konsultant je više godina bio savjetnik za medije brojnim američkim zvaničnicima na raznim nivoima vlasti. Također, bio je i portparol misije SAD-a pri UN tokom mandata četiri ambasadora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh