BiH

Advokatska komora RS: “Zašto nije pružena pomoć Melihi Filipović?”

Izvršni odbor Advokatske komora Republike Srpske je najoštrije osudio napad na advokata Melihu Filipović koju je u utorak na uviđaju verbalno i fizički napao advokat Jovan Čizmović, počasni predsjednik Advokatske komore RS, i uputio zamjerku što postupak odmah nije prekinut i što nije pružena pomoć advokatu prilikom vršenja njenog posla.

Advokatska komora RS - Nezavisne.com

IO Advokatske komore RS je posebno osudio činjenicu da je napadnuta žena koja je u starijoj životnoj dobi.

Nedopustivo je da neko napada advokata, kako verbalno, tako i fizički, prilikom obavljanja njegovog posla, a naročito ne od strane drugog advokata“, navodi se u saopšenju Izvršnog odbora Advokatske komore RS.

Takođe, upućuje se zamjerka službenom licu što postupak odmah nije prekinut, umjesto što je nastavljen i zapisnički samo konstatovano šta se desilo, jer na taj način nije pružena adekvatna zaštita advokatu prilikom vršenja njenog posla.

Postojala je obaveza službenog lica da se odmah reaguje, pruži pomoć i zatraži reakcija nadležnih institucija“, dodaje se u saopštenju.

Disciplinski organi Advokatske komore će po hitnom postupku donijeti odluku povodom ovog slučaja i obavijestiti javnost o daljem postupanju, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh