BiH

Šampion došao kući Amel Tuka sletio na Sarajevski aerodrom: Dočekali ga roditelji

Svjetski vicešampion na 800 metara Amel Tuka upravo je doputovao iz Dohe na Aerodrom Sarajevo, gdje su ga dočekali roditelji. Kako saznajemo na licu mjesta, Tuka će se u 12 sati pojaviti pred okupljenim građanima koji su došli da ga dočekaju, a održat će i konferenciju za medije.

Tuku će na pres-konferenciji dočekati čelnici Atletskog saveza BiH – predsjednik Suad Kaknjo, potpredsjednica Đurđica Šišul i generalni sekretar Mišo Pedalo, ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić, te profesor Nusret Smajlovic sa FASTO-a.

Za razliku od tradicionalnog mjesta dočeka naših najboljih sportista – balkona iznad Vječne vatre u sarajevskoj Titovoj – centralna manifestacija dočeka najtrofejnijeg bh. sportiste održat će se večeras u 20 sati u Zenici.

Prema protokolu, nakon slijetanja na Sarajevski aerodrom, održat će se pres-konferencija, nakon čega će se srebreni Tuka obratiti navijačima.

Iako je bilo planirano da odmah s aerodroma otputuje porodici u Kakanj, izrazio je želju da prvo klanja džuma-namaz.

Najbolji bh. atletičar u nedjelju je osvojio drugo mjesto u utrci na 800 metara u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi i tako osvojio srebrenu medalju, što je najveći uspjeh bh. sporta.

Svjetski prvak je Donovan Brejzer (Brazier), koji je dionicu od 800 metara istrčao za 1:42,34. Naš Tuka imao je vrijeme od 1:43,47, a treći je Ferguson Rotič (Rotich) s vremenom od 1:43,82,piše Avaz

Podsjećamo, Tuka je 2015. na Svjetskom prvenstvu u Kini osvojio bronzanu medalju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh