BiH

U ponedjeljak protest zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo

Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, zbog nepotpisivanja novog granskog kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo, mirno okupljanje, odnosno proteste ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, organizirao je i najavio za ponedjeljak, 7. oktobra 2019. godine, u periodu od 12 do 14 sati, saopćio je ovaj sindikat.

Doktori - Faktor.ba

Dolazak na proteste najavilo je skoro hiljadu radnika u oblasti zdravstva u Kantonu Sarajevo, koji su članovi Sindikata radnika u zdravstvu u KS.

U saopćenju se dodaje da učesnici protesta žele na miran i dostojanstven način javno ukazati na nezadovoljstvo odnosom Vlade KS prema oblasti zdravstva u cjelini, a posebno prema radnicima u zdravstvu u Kantonu Sarajevo i prema pacijentima, te obavezu Vlade KS da uvažava ovaj sindikat kao socijalnog partnera, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh