BiH

Doček za nanu Fatu u Americi

U utorak, kada je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, odlučujući u predmetu Orlović i drugi protiv Bosne i Hercegovine, donio presudu kojom se nalaže da država mora izvršiti odluke kojima se nalaže uklanjanje crkve iz njenog dvorišta u Konjević Polju, nana Fate Orlović uputila se u Sjedinjene Američke Države, u posjetu djeci.

No image - Haber.ba

Njenom dolasku u Ameriku, osim njenih najmilijih obradovali su se i u bosanskoj zajednici, pa je za nanu Fatu po dolasku u Saint Louis priređen i svečani doček u organizaciji novina na bosanskom jeziku SabaH.

Ovako je nana Fata, u organizaciji SabaH-a, dočekana u Saint Louisu – napisao je uz fotografiju s dočeka na svom Facebook profilu poznati sarajevski fotograf Šukrija Džidžović, urednik SabaH-a.

Prije odlaska u Ameriku, nana Fata je za Faktor kazala da planira biti tri mjeseca.

Ako Bog da kad dođem, nadam se da crkve neće biti i onda planiram da mi dođete na kahvu, na sok, na šerbe i da počadimo, ako Bog da – rekla je nana Fata prije dva dana, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh