BiH

Željko Komšić: “Dodik dovodi Lavrova u nezgodnu situaciju, neka se ne prave nevješti”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirao je za “Vijesti.ba” izjavu Milorada Dodika u kojoj je rekao kako “Komšić ne poštuje institucije BiH, a poziva Sergeja Lavrova da to čini.

Željko Komšić - Fenix magazin

– “Neka gospodin Dodik ne dovodi u nezgodnu situaciju gospodu Larova i Radmanovića koji su zajedno sa mnom prisustovali sastanku između Predsjedništva BiH i šefa ruske diplomatije, prije ravno deset godina, kada je jasno poručeno da se treba poštovati odluka institucija BiH o NATO putu BiH“, kaže Komšić i dodaje:

– “Dakle ta odluka, ujedno je i odluka institucija RS-a sa kojom je bio saglasan i tadašnji član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda. Nema potrebe da se ni Dodik ni Lavrov danas prave nevješti“.

Komšić dodaje da, kada je riječ o vanjskoj politici, to je isključiva nadležnost države, a ne bilo kojeg entiteta.

– “Da nije tako Lavrov, 5.11. 2009 godine zajedno sa mnom, Radmanovićem i Silajdžićem ne bi ni govorio o stavu Rusije o NATO putu BiH“, rekao je Komšić za “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh