BiH

Jako nevrijeme pogodilo Krajinu

Jako nevrijeme u kasnim poslijepodnevnim satima pogodilo je Krajinu.

Nevrijeme - Ilustracija/Avaz.ba

Kako javlja “Avazov” reporter s terena, skoro da je nemoguće voziti zbog jakog nevremena.

Na dionici puta Bosanski Petrovac – Bihać, gdje je ograničenje brzine 100 kilometara na sat, u pojedinim momentima vozači teretnih vozila su se isključivali iz saobraćaja zbog jakog vjetra, kiše i smanjene vidljivosti.

Sljedećih dana u našoj zemlji se očekuje oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Na područjima iznad 1.500 metara mogući su susnježica i snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim satima i prije podne, kada je lokalno moguća i grmljavina.

Poslije podne padavine, uglavnom, prestaju u Krajini, Posavini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje padavine slabe. Očekivana količina padavina, u većem dijelu zemlje, između 20 i 50, u Hercegovini lokalno i do 70 litara po metru. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u u Hercegovini umjerena bura. Temperature zraka u Bosni od 7 do 14, a u Hercegovini od 13 do 20 stepeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh