BiH

Za studente 43. generacije Univerziteta “Džemal Bijedić”, danas održan Brucoški sat

Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru danas je organizovao Brucoški sat za studente 43. generacije univerziteta. Manifestacija je održana u sportskoj dvorani Midhat Hujdur – Hujka. Nakon Brucoškog sata, studenti su se uputili na svoje fakultete gdje su ih sa pozdravnim predavanjima čekali decani i voditelji studija.

Brucoški sat- Univerzitet "Džemal Bijedić"

– Danas je prvi dan vašeg novog života. Uzimate odgovornost za sebe i za sve ono što budete radili u narednom period, rekao je ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović u obraćanju studentima.

Istakao je i da je cilj Ministarstva pomoći visokoškolskim institucijama i pružiti podršku u kvalitetnom radu. Studentima je poručio i da ne uče radi nastavnika, već radi sebe, te da njihovo znanje bude sutra vrednovano na tržištu rada.

Elvir Zlomušica

– To je ono što vas ja molim da sutra budete veliki građani, da možete od svog znanja da živite i donesete prosperitet ovoj našoj jedinoj Bosni i Hercegovini, poručio je.
Studentima se obratio i rektor Elvir Zlomušica.

– Pozdravljam oko 700 novih studenata prvog ciklusa studija koji će na 27 studijskih programa našeg Univerziteta ove godine steći stučna i profesionalna znanja i vještine. Posebno zadovoljstvo čini saznanje da veliki broj naših studenata dolazi iz drugih kantona i drugih država, rekao je.
Manifestacijom je službeno započela nova akademska godina za studente upisane u akademskoj 2019/20 na fakultetima mostarskog Univerziteta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh