BiH

Oglasio se i navijač iz Viteza koji je vrijeđao žrtve Srebrenice i Ahmića: “Profil mi je hakiran”

Nakon što je “Avaz” prenio objavu s Facebook stranice Druga liga Federacije BiH – Zapad šokantan status poruka koje je poslao izvjesni Dario Božić,”Avazu” se javio ovaj navijač iz Viteza.

Božićeve poruke - Screenshot/Facebook

On je rekao da mu je neko hakirao profil i da nije on tvorac monstruoznih, nacionalističkih poruka.

Podsjetimo, na Facebook stranici Druga liga federacije BiH – Zapad objavili su Božićeve poruke u kojima je vrijeđao žrtve masakra u Srebrenici i Ahmićima.

“Nož, žica, Srebrenica”, “kolji”, “Oj, Ahmići, selo moje ravno, sad mi džamija leži vodoravno”, samo su neke od bolesnih i uvredljivih poruka koje su ostavljene s Božićevog profila administratorima ove stranice.

Stop nacionalizmu i vjerskim podjelama – napisali su administratori uz objavu ovih poruka.

Podsjetimo, u Ahmićima su 16. aprila 1993. pokolj počinili pripadnici HVO nad bošnjačkim civilima. Ahmići su malo selo u srednjoj Bosni. Ubijeno je 116 osoba.

U srebreničkom genocidu četnici su pod komandom zlotvora Ratka Mladić, 11. jula 1995. godine ubili 8.372 Bošnjaka, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh