BiH

Komšićev ured: “HINA treba da se izvini, Kolinda polemizira netačnim navodima”

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović polemizira sa netačnim navodima Hrvatske informativne agencije “HINE” koja je, kao što smo već kazali, deziformisala javnost u vezi sa saopštenjem sa sastanka između predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i specijalnog savjetnika Generalnog sekretara UN-a Adama Dienga.

No image - Haber.ba

“HINA” je, naime, optužila Republiku Hrvatsku i njene vlasti da negiraju genocid počinjen nad Srbima, Romima i Jevrejima, a ne predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je kazao da se u susjednoj Hrvatskoj, kroz javno i političko djelovanje POJEDINACA negira zločin genocida nad Srbima, Romima, Jevrejima u Drugom svjetskom ratu u sklopu kvislinške tvorevine NDH.

Shodno tome, Ured predsjedavajućeg Predsjedništva BiH smatra da je “HINA” dužna uputiti izvinjenje građanima Republike Hrvatske zbog njihove optužbe koju su pokušali učitati predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću.

Također, smatramo i da je posljednja reakcija predsjednice Republike Hrvatske iznuđena slijeđenjem ustaljene propagandne prakse Hrvatske informativne agencije (HINA) na koju se referiše Grabar – Kitarović, kako bi taj propagandni jezik legalizirala kroz forme diplomatskog govora, što je dijelom specijalnih propagandnih aktivnosti koje se vode, ne samo protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, nego i protiv države Bosne i Hercegovine, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh