BiH

Lažna informacija da migranti štrajkuju glađu u centru “Vučjak”

Na društvenim mrežama se nedavno pojavila informacija kako su migranti koji borave u prihvatnom centru Vučjak, nezadovoljni situacijom u kojoj se nalaze, počeli sa štrajkom glađu. Ekipa “BHT”-a na Vučjaku je zatekla sasvim drugačiju situaciju.

Migranti u Bihaću - bhrt.ba

Kad je ekipa “BHT“-a stigla na Vučjak, vladala je uobičajena jutarnja rutina. Migranti koji stoje u redu i čekaju
da dođu na red kako bi im se poslužio doručak. Kada je u pitanju hrana koja im se poslužuje, migranti nam kažu da su zadovoljni te da nemaju nikakve primjedbe.

Takođe na Vučjaku postoji nekoliko improvizovanih restorana u kojima migranti kuvaju svoje nacionalne specijalitete i poslužuju ih drugim migrantima po vrlo niskim cijenama.

Migranti imaju primjedbe na primanje medicinske pomoći, smatraju da je na Vučjaku potreban doktor koji će profesionalno voditi brigu o povrijeđenima.

Povrijeđenim migrantima na usluzi stoji Crveni krst grada Bihaća, čiji članovi, odnosno volonteri, pružaju pomoć povrijeđenim migrantima te im obezbjeđuju prevoz do zdravstvenih ustanova.

Iduće sedmice se očekuje dolazak Ljekara bez granica, koji bi trebali preuzeti zdravstveni dio, odnosno pružanje medicinske pomoći migrantima.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh