BiH

Protest u Banjaluci: “Nije ovo Sjeverna Koreja, nego Republika Srpska”

“I dan-danas je tamo Rafinerija, ali ne radi. Rafineriju su uništili, a sad nam to isto rade sa strujom. Poskupljuju je na naš račun. Poručiću im da ovo nije srednji vijek i da ovo nije Sjeverna Koreja, nego Republika Srpska. “

portesti u Banja Luci - bn

U banjalučkom parku “Mladen Stojanović” održan protest građana zbog najavljenog poskupljenja struje.

Pored majke sa četvoro djece, okupljenima se obratio i poslanik SDS-a Zoran Vidić, koji je rekao da dolazi iz Broda, gdje je bila jedna velika rafinerija.

“I dan-danas je tamo, ali ne radi. Rafineriju su uništili, a sad nam to isto rade sa strujom. Poskupljuju je na naš račun. Poručiću im da ovo nije srednji vijek i da ovo nije Sjeverna Koreja, nego Republika Srpska”, rekao je Vidić.

– Hvala svima koji su došli ovdje. Moram da pomenem efendiju Čavića, koji je nekad bio na našoj strani, a večeras se oglasio, i on nam je dao jeftinu struju. Vidjeli ste kako su oni mali i slabi. Čim smo najavili protest, oni su se prepali i povukli – naglasio je u obraćanju okupljenim građanima poslanik SDS-a Nebojša Vukanović.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić naglasila je da je sa porodicom među narodom i poručila:

– Zašto i koga da se bojimo? Predstavnici vlasti su svoje izjave mijenjali. Prvo su najavili poskupljenje, a sad kažu da neće poskupjeti. Normalno da neće, kada smo ih natjerali da odustanu.

Njen stranački kolega Draško Stanivuković rekao je da su obećali da će kao narodni poslanici na svaku nepravdu pozivati građane da izađu i izraze nezadovoljstvo.

-Gospoda nam ne da Trg /Krajine/, nema veze, dočekaćemo dan kada ćemo biti i na Trgu. Ono zbog čega smo ovdje je struja. Prvo su poskupjeli struju privredi, a privreda je ono što su oni ovdje uništili. Struja je naš resurs i ona ovdje treba da bude jeftina. Nemojte zaboraviti da je prije godinu dana poskupjelo gorivo, zatim voda, pa onda i autobuski prevoz. Sada su se sjetili da poskupe i struju”.

Stanivuković je simbolično bacio papirni avion, čime je poručio da će se boriti protiv kupovine aviona koju je najavila Vlada Republike Srpske.

Na protestu, koji su zbog najavljenog poskupljenja struje organizovali poslanici Nebojša Vukanović, Jelena Trivić, Draško Stanivuković, okupilo se oko hiljadu Banjalučana, koji na ovaj način izražavaju negodovanje zbog mogućnosti da električna energija poskupi za domaćinstvo.

Prethodnih dana se čulo više različitih izjava od zvaničnika vlasti i “Elektroprivrede Republike Srpske”, koji su od prvobitnih izjava da će biti poskupljenja posljednjih dana to pokušali da “ublaže”, prenosi “bn“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh