BiH

NATO demantovao Dodika: Bili smo Manjači, ova vrsta dezinformisanja javnosti je kulminacija promašene politike

Na Dodikove poruke da članovi NATO-a nisu bili prisutni u Centru za borbenu obuku Oružanih snaga BiH na Manjački, iz NATO štaba Sarajevo su saopštili da su članovi savjetodavnog tima NATO-a bili prisutni na više različitih scenarija tokom vježbe.

NATO- Agencije

U protekla četiri dana u Centru za borbenu obuku na Manjači izvršeno je ocjenjivanje najbrojnije deklarisane jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, bataljonske grupe lake pješadije (INF-L-BNG).

Tokom vježbe na Manjači su bili prisutni i članovi savjetodavnog tima NATO štaba Sarajevo. U saopštenju NATO Štaba Sarajevo stoji da su “članovi savjetodavnog tima NATO štaba Sarajevo bili prisutni tokom inspekcije kasarne i na više različitih scenarija tokom vježbe”.

“Riješenost BiH da ponudi tako značajan doprinos važan je instrument za daljnju modernizaciju Oružanih snaga i interoperabilnost sa snagama NATO-a. NATO Štab Sarajevo stoji na raspolaganju i nastavitće pružati podršku BiH u daljnjem razvoju lake pješadijske bataljonske grupe i u narednim godinama.” poručio je danas brigadir Morten Henriksen, zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo.

Danas se takođe oglasio i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik: “Na Manjači nema NATO vježbe, nema NATO naoružanja i nema oružja sa osiromašenim oranijumom. Na Manjači se održava vježba Oružanih snaga BiH, koje ocjenjuju takođe ocjenjivači Oružanih snaga BiH. Ni među ocjenjivačima nije bilo pripadnika NATO-a”.

Dodik već dugo pokazuje nervozu. Ova vrsta dezinformisanja javnosti i straha od očiglednog samo je kulminacija promašene politike koju već dugo vodi. Pred NATO-om, Dodik je ostao sam na frontu i sada lažnim signalima pokušava očuvati svoju poziciju, prenosi “BN“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh