BiH

Povlače se dječije stolice za hranjenje i još četiri proizvoda iz BiH

Na tržištu BiH pronađeni su dvije dječije stolice za hranjenje, romobil, dva stola i biciklistička kaciga koji spadaju u grupu nesigurnih proizvoda, jer predstavljaju ozbiljan rizik od povreda, saopštila je Agencija za nadzor nad tržištem.

No image - Haber.ba

Riječ je o dječijim stolicama za hranjenje “Doli” iz Turske, te “Kuki Dino” firme “Čipolino” iz Bugarske koje predstavljaju ozbiljan rizik od povreda za djecu, jer nisu stabilne i mogu se prevrnuti prilikom upotrebe.

Agencija za nadzor nad tržištem BiH objavila je da one ne ispunjavaju bezbjednosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 14988:2018.

Romobil “TGR005172” iz Kine predstavlja ozbiljan rizik od povrede jer je došlo do trajnih deformacija i preloma prednjeg točka, prečnik prednjih točkova manji je od propisanih 120 milimetara, a prečnik krajeva ručki manji od propisanih 140 milimetara, dok upozorenje i uputstvo nisu napisani ni na jednom od službenih jezika u BiH.

Ljetni sto “S3021-2” i metalni model “YXTB1256B” proizvedeni u Grčkoj i predstavljaju ozbiljan rizik od povreda za korisnika jer nisu stabilni i mogu se lako prevrnuti, a ne ispunjavaju bezbjednosne zahtjeve propisane u standardima BAS EN 581-1:2018 i 581-3:2018.

Biciklistička kaciga “Honghuji” proizvedena u Kini nesigurna je jer ne posjeduje dovoljnu apsorpciju udara, uređaj za stezanje nije kompletan, proizvod nije potpuno označen, a nedostaje i obavezno upozorenje na proizvodu i pakovanju.

Svi uvoznici su povukli proizvode sa tržišta i uništili ih, a potrošačima koji su kupili ove proizvode savjetuje se da prestanu da ih koristie i vrate uvozniku ili u trgovinu gdje su ga kupili, navodi se u saopštenju Agencije za nadzor nad tržištem, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh