BiH

Ramić: Omogućeno 350.000 KM za sanaciju puteva povratnicima u ZDK

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je sa predstavnicima Vlade Zeničko-dobojskog kantona, predvođene premijerom Mirzom Ganićem, potpisao ugovore o izvođenju radova za izgradnju putne infrastrukture u povratničkim mjestima općina Tešanj, Visoko, Žepče i Olovo.

No image - Haber.ba

“Zahvaljujući tome izvršit će se sanacija i izgradnja lokalnih puteva koji imaju značajnu ulogu u poboljšanju saobraćajne komunikacije te uslova života povratnika u ovim općinama. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi više od 350.000 KM, od čega Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica iz ovogodišnjeg budžeta osigurava više od 200.000 KM. Preostali dio sredstava sufinansira se iz kantonalnog budžeta, a za Općinu Tešanj i dio iz općinskog budžeta”, izjavio je “Feni” Ramić.

Ohrabren je činjenicom što je Vlada Federacije BiH sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona uspostavila kvalitetnu saradnju na osnaživanju povratničkih zajednica. Važan preduslov za njihov razvoj je upravo putna komunikacija na čemu će se, dodaje Ramić, nastaviti raditi i u budućem periodu.

“Zahvaljujem se resornom ministarstvu i Vladi FBiH, koji su omogućili da danas imamo ugovore o izvođenju radova a prošlo je samo mjesec dana od donošenja odluke. To puno znači s aspekta povratka. Projekti infrastrukturne prirode jačaju razvoj ovog kraja i svakako će biti od koristi za sve naše građane, a posebno povratnike. Naš cilj je da nastavimo korektnu i efikasnu saradnju s ciljem ulaganja u kanton”, rekao je premijer ZDK Mirza Ganić.

Ugovorima o izvođenju radova obuhvaćena je izgradnja i obnova pet lokalnih puteva u povratničkim sredinama ove četiri općine Zeničko-dobojskog kantona, a rok za izvođenje radova je 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Inače, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je u federalnom budžetu za infrastrukturne projekte u povratničkim sredinama osiguralo sredstva u iznosu od oko 7,5 miliona KM.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh