BiH

Ne kupujte ih: Stolovi koji mogu da izazovu ozbiljne povrede

Na tržištu Bosne i Hercegovine otkrivena su dva stola koja predstavljaju ozbiljan rizik od povreda za građane jer nisu stabilni i mogu lako da se prevrnu.

Stolovi koji mogu da izazovu ozbiljne povrede - Agencija za nadzor nad tržištem BiH

Riječ je o ljetnjem stolu model S3021-2 i metalnom stolu YXTB1256B, koji su proizvedeni u Kini, a u BiH ih je uvezlo preduzeće KID ZONE Sarajevo.

Iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH saopšteno je da ovi stolovi ne ispunjavaju bezbjednosne zahtjeve propisane standardima BAS EN 581-1:2018 i BAS EN 581-3:2018.

Uvoznik je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača i uništavanja ovih stolova, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda. Preporučuje se potrošačima koji su kupili ove proizvode da ih odmah prestanu koristiti i da ih vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ih kupili – navodi se u saopštenju, piše “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh