BiH

Popularni romobil koji se prodaje u BiH povlači se s tržišta

Zbog ozbiljnog rizika od povreda, sa tržišta Bosne i Hercegovine povučen je model romobila TGR00517.

Romobil - Agencija za nadzor nad tržištem BiH

Ovaj romobil je proizveden u Kini, a uvoznik je preduzeće Antić Kiseljak, saopštili su iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Romobil predstavlja ozbiljan rizik od povreda jer je došlo do trajnih deformacija i preloma prednjeg točka, prečnik prednjih točkova je znatno manji od propisanih 120 milimetara, a prečnik krajeva ručki upravljača manji od propisanih 40 milimetara. Pored toga, upozorenja i uputstva za upotrebu nisu napisana na jednom od službenih jezika u BiH“, navodi se u saopštenju.

Iz ove agencije poručuju da je uvoznik poduzeo dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta ovog romobila, povrata od potrošača, te informisanje potrošača o riziku i načinu povrata ovog proizvoda.

Preporučuje se potrošačima, koji su kupili ovaj proizvod, da ga odmah prestanu koristiti i da ga vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili“, stoji u saopštenju, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh