BiH

Željka Cvijanović razgovarala sa američkim ambasadorom Ericom Nelsonom

Predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović primila je danas u Banjaluci ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erica Nelsona.

Željka Cvijanović - Vecernji.ba

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH, te o unapređenju saradnje između institucija RS i SAD.

Ovom prilikom, Cvijanović je istakla da su institucije RS u potpunosti posvećene saradnji, kao i daljem provođenju ekonomsko – socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog ambijenta, kao i životnog standarda svih građana.

U razgovoru sa američkim ambasadorom, predsjednica RS je istakla da formiranje vlasti i provođenje izborne volje građana ne mogu biti predmet političkih uslovljavanja, te naglasila da je u interesu oba entiteta i njihovih građana da se formira novi Savjet ministara, kao i legitimna vlast na svim nivoima, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh