BiH

Brzom reakcijom GSS-a pronađene dvije izgubljene osobe na Bukoviku

U akciju spašavanja je bio uključen i pas Šmeki

Na području Bukovika večeras su se izgubile dvije osobe, a spasioci Gorske službe spašavanja stanice Sarajevo sa dva tima i potražnim psom Šmekijem izašli su na teren oko 21 sat. Izgubljeni se nisu javljali na telefone.

Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika Gorske službe spašavanja Sarajevo izgubljene osobe su pronađene.

– Naši timovi su uspješno pronašli izgubljene osobe na Bukoviku. Totalno su izgubili orijentaciju i otišli daleko od staze. Od opreme nisu imali ništa, čak ni mobitele nisu ponijeli. Živi su i bez povreda, što je najvažnije. Hvala Bogu pa smo ih brzo pronašli – kazali su za “Avaz” iz GSS-a Sarajevo.

Od Operativno komunikacijskog centra KS večeras je GSS Sarajevo dobio poziv da su dvije osobe izgubljene na području Bukovika, prvi tim spasilaca prema Bukoviku krenuo je 21:07 sat, a zatim i drugi tim sa potražnim psom oko 21:20 sat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh