BiH

Građani Žepča protestovali protiv finansiranja Televizije Herceg-Bosne iz budžeta Općine

Grupa stanovnika Žepče okupila se danas ispred Doma kulture u toj općini odakle su mirnom šetnjom poslali poruku da ne žele finansirati Televizije Herceg-Bosne iz budžeta ove općine, o čemu će se raspravljati na narednoj sjednici Općinskog vijeća Žepče.

Građani su nosili transparente “Nećete!!! Finansirati privatnu RTV ‘Herceg-Bosne’ novcem građana”.

Šemsudin Mehmedović iz SDA pozvao je općinsku organizaciju te stranke i vijećnike SDA Žepče da ne učestvuju u radu Općinskog vijeća kada na dnevni red dođe ta odluka, prenosi Patria.

Vijećnik SDP-a Elvis Botić napisao je na svom Facebook profile da će SDA u Žepču imati priliku da pokaže “da li su zaista protiv ove odluke ili ne”.

“Dogovoreno je – cilj je da SDA bude preglasana, jer će samo tako i dalje pet ljudi iz ove opcije ostati u svojim stolicama, a HDZ će dobiti ono što je naumio”, tvrdi Botić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh