BiH

Neobičan dom Biljane i Aleksandra iz Bijeljine

Inženjerka pejzažne arhitekture i hortikulture, samostalna prirodna graditeljica i permakulturna dizajnerica Biljana Gavrić i njen suprug Aleksandar Drinić grade dom od gline i balirane slame, u selu Čađavica kod Bijeljine.

Bijeljina- Fena

Plac i materijal za gradnju jeftinije i zdravije varijante kuće dobili su od prijatelja, koji im pomažu i u radovima. Za gradnju baliranom slamom koriste prirodne i reciklirane materijale, da bi dobili kuću koja može zadovoljiti sve potrebe suvremene porodice.

– Aleksandar je dobio plac za poklon, odlučili smo da tu pravimo kuću u kojoj ćemo da živimo. To znači da smo odlučili napustiti grad, jer je plac koji smo dobili oko sedam kilometra udaljen od grada – priča za “Fenu” ona.

Od početka su znali da neće klasičnu kuću, ali prva zamisao bila im je da naprave drvenu kuću. Ipak, istražujući na internetu, naišli su na kuće od balirane slame. Spoznali su da su te kuće mnogo bolje i efikasnije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh