BiH

Odata počast heroju Hikmetu Mehmediću Hikcu

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na spomen-obilježju Gradac danas je obilježena 27. godišnjica od pogibije heroja Hikmeta Mehmedića Hikca, načelnika Štaba 9.brdske brigade ARBiH.

Odata počast heroju Hikmetu Mehmediću Hikcu - PR/Haber.ba

Cvijeće su položile delegacije Općine Hadžići, boračkih udruženja općine Hadžići te delegacija OO SDA Hadžići.

Rahmetli Hikmet jedan je od rijetkih oficira bivše JNA koji se aktivno uključio u borbu na ovim prostorima. Ogroman je doprinos dao svojim znanjem i zalaganjem te uspostavljanjem sistema odbrane od nadolazeće agresije na BiH i slobodne teritorije općine Hadžići“, kazao je predsjednik Udruženja ‘9.bbr’ i njen ratni komandant Ešref Bajrektarević.

Hikmet Mehmedić je rođen 11.09.1964. godine u selu Jeleč – Hadžići. Aktivno vojno lice. Poginuo je 20.09.1992. godine na Zagoni – Gradac, kao vojnik, na dužnosti načelnika Štaba 9. brdske brigade.

Posthumno je 1996. godine odlikovan najvišim ratnim priznanjem ‘Zlatni ljiljan’. Ovom obilježavanju prisustvovali su i učenici Srednjoškolskog centra Hadžići predvođeni profesorom Rasimom Katanom gdje im je održan čas historije.

Dužno poštovanje odano je i svim poginulim borcima u rejonu odbrane 2. brdskog bataljona Devete brdske brigade ARBiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh