BiH

“TITOVA PEĆINA” PONOVO OTVARA SVOJA VRATA POSJETIOCIMA

Titova pećina u Drvaru, koja je jedan od velikih simbola otpora fašizmu u Drugom svjetskom ratu na ovim prostorima, uskoro će ponovo biti dostupna posjetiocima.

Štete koje su usljed vremenskih neprilika prošle zime nastale na tom objektu i zbog čega se iz bezbjednosnih razloga nije moglo pristupiti tom objektu, u fazi su saniranja, prenosi bhrt.

Nakon šest mjeseci, prilaz poznatoj Titovoj pećini u Drvaru ponovo je otvoren, ali ipak samo za građevinske radnike koji su angažovani na sanaciji šteta nastalih prošle zime na tom objektu.

Za sanaciju nastalih šteta na Titovoj pećini federalno Ministarstvo turizma i okoliša je izdvojilo pedeset hiljada maraka. No, taj iznos ipak neće biti dovoljan za dovršetak radova.

Stanovnicima Drvara, koji i te kako drže do svoje prošlosti, Titova pećina mnogo znači.

Prva faza obnove Titove pećine biće uskoro završena, a to znači da će već za petnaestak dana biti dostupna svim posjetiocima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh