BiH

Igor Crnadak informiše EU institucije o Trgovskoj gori

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak predvodi delegaciju naše zemlje na Generalnoj konferenciji Međunarodne agencije za nuklearnu energiju, koja se do 20. septembra održava u Beču.

No image - Haber.ba

Crnadak je najavio da će iznijeti stav BiH da se Hrvatskoj ne može dozvoliti da nuklerani otpad odlaže na lokaciji Trgovska gora na granici sa BiH i da je potrebno naći drugo rješenje.

Odlučno ne odlaganju nuklearnog otpada uz rijeku Unu na granici naše zemlje i Hrvatske. To je jedinstven stav svih nivoa vlasti u BiH, koji nema odjeka kod zvaničnog Zagreba, o čemu će ministar inostranih poslova u informisati evropske institucije.

Delegacija BiH iznijeti će čvrste agrumente i detaljno obrazložiti zašto odlagalište ne treba da bude na Trgovskoj gori, nego da treba naći neko bolje rješenje, rekao je Crnadak, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh