BiH

Opsadno stanje u zatvoru u Banjoj Luci: Kontrola opasnih zatvorenika

Posebna jedinica policije Kazneno popravnog zavoda Banja Luka jutros je započela pretres pritvorske jedinice i odjeljenja pojačanog nadzora u ovoj ustanovi.

KPZ Banja Luka - Večernji list

Pojačane mjere sigurnosti u KPZ Banja Luka i oko KPZ su na snazi već duže vrijeme, a od jutros traje pretres u kome se koriste i službeni psi.

Goran Selak, direktor KPZ Banja Luka, kratko je za “ATV” prokomentarisao da se radi o planiranim i redovnim aktivnostima.

Pojačana bezbjednost u ovom KPZ-u na snazi je već neko vrijeme zbog velikog broja rizičnih pritvorenika koji su u posljednje vrijeme stigli u KPZ.

Tu se trenutno nalaze Saša Vidović i Aleksandar Bulatović, koji su osuđeni na ukupno 37 godina robije zbog ubistva Miroslava Lazarevića 2016. godine, te Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića u Banjoj Luci.

Tu su i bivši specijalci Goran Paraš, Aleksandar Popović i Vladan Malić koji su sa Olegom Bandom izvršili pljačku blindiranog vozila na autoputu Banja Luka – Gradiška, kao i Marko Čolić, koji je pretukao novinara Vladimira Kovačevića ali mnogi drugi.

Pretresi uhapšenih koji zatvorsku kaznu ili pritvor izdržavaju u kazneno popravnim ustanovama u Republici Srpskoj se vrše u kontinuitetu, a mogu biti redovni ili vanredni.

S obzirom na trenutno stanje, odnosno veliki broj bezbjednosno interesantnih lica koji se nalaze u banjalučkom KPZ, za očekivati je da mjere pojačane bezbjednosti ostanu na snazi još duže vrijeme.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh