BiH

Džaferović sa ambasadoricom Uebber: Njemačka se snažno zalaže za EU perspektivu BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u nastupnu posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke Margret Uebber.

Džaferović sa ambasadoricom Uebber - Fena

Saglasni su da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i SR Njemačke, kako na političkom, tako i na ekonomskom i kulturnom planu, izuzetno dobri.

Ambasadorica Uebber je naglasila da Njemačka s velikim interesom prati cijelu regiju, a naročito Bosnu i Hercegovinu, te da je u njemačkom interesu stabilnost i samoodrživ razvoj naše zemlje.

Posebno je istaknuto da se Njemačka snažno zalaže za perspektivu Bosne i Hercegovine i regije zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Član Predsjedništva BiH Džaferović potcrtao je značaj podrške koju Njemačka u svim oblastima, a naročito na EU i NATO putu, pruža našoj zemlji. Izrazio je zadovoljstvo zbog principijelnih stavova Njemačke koji se odnose na BiH i regiju.

Tokom razgovora su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, procesu uspostave Vijeća ministara i nastavku NATO puta BiH.

Džaferović je poželio njemačkoj ambasadorici uspješan mandat u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Predsjedništva BiH, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh