BiH

Sutra sastanak Dragana Čovića i Miroslava Lajčaka

Iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS) danas je najavljen susret Dragan Čovića s ministrom vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslava Lajčaka.

Dragan Čovića i Miroslav Lajčak - Vijesti.ba

Sastanak će Čovića i Lajčaka će se održati sutra u Uredu Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora s početkom u 09.30 sati.

Lajčaku će sutra i Sveučilište u Mostaru dodijeliti titulu počasnog doktora (doctor honoris causa). Nakon dodjele počasnog doktorata, Lajčak će održati predavanja. U knjižici počasnog doktorata koja se prigodno tiska u ovakvim prilikama povjerenstvo za izbor Lajčaka istaknulo je kako je ”često naglašavao u svojim javnim istupima da je nepravedno i licemjerno Bosnu i Hercegovinu zvati propalom državom, jer je Bosna i Hercegovina ono što je međunarodna zajednica napravila od nje”.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako Sveučilište u Mostaru izuzetno cijeni i nastojanja gospodina Lajčaka da se ljestvica vrijednosti SUM-a danas može temeljiti samo na prvenstvu nauke, kulture i obrazovanja te da Bosna i Hercegovina može biti spašena obrazovanjem, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh