BiH

EUFOR i OSBiH potpisali Plan obuke i saradnje za 2020.

Načelnik štaba EUFOR-a brigadni general László Szabó i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić danas su potpisali Plan obuke i saradnje za 2020.

Time je pokazana namjera EUFOR-a i OSBiH da nastave svoje dugogodišnje partnerstvo i kontinuirano nastoje ostvariti poboljšanja izvodeći zajedničku obuku kroz širok spektar scenarija, prenose vijesti.

Oružane snage Bosne i Hercegovine ostvarile su proteklih godina veliki napredak i dostigle visok nivo znanja i iskustva potreban za organiziranje individualne obuke samostalno i na bilateralnom nivou sa EUFOR-om.

EUFOR-ov Odjel za obuku i osposobljavanje je 2018. dostigao svoj cilj, a to je samoodrživ sistem obuke OSBiH. Tokom godina obučeno je više od 5.000 pripadnika OSBiH, uglavnom za mirovne operacije.

Program Odjela za obuku i osposobljavanje bio je u potpunosti uspješan i OSBiH koje su nekad bile potrošač sigurnosnih usluga postale su poštovan i vjerodostojan pružatelj sigurnosti, saopćeno je iz EUFOR-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh