BiH

Na rubu incidenta: Zenički rudari ne dozvoljavaju upravi da izađe iz kruga rudnika

Rudari koji su nakon protesta i sastanka u Sarajevu stigli u Zenicu došli su do kapije rudnika Stara jama gdje ne dozvoljavaju izlazak uposlenika uprave iz kruga rudnika.

No image - Haber.ba

Vidno nezadovoljni ishodom sastanka u zgradi Vlade FBiH, rudari su došli pred kapiju Stare jame i pozivali direktora Rudnika mrkog uglja Zenica Nevzeta Vrškića da izađe iz zgrade te psovali i uzvikivali “lopovi, lopovi”.

Svoje razočarenje današnjim propalim pregovorima su pokazali i zabranom izlaska radnih kolega iz kruga uprave RMU Zenica.

Uposlenici su potom tražili sporedne izlaze i načine da dođu do svojih domova.

Kako saznaje “Klix“, rudari prve smjene RMU Zenica su odlučili da ostanu u jami do daljnjeg, a pridružit će im se i radnici druge smjene.

“Rudari neće izaći iz jama, a rekli su da sada počinju i štrajk glađu. Oni ne žele izaći dok se ne deblokira račun. U rudniku Zenica 2014. godine dobili smo široko čelo koje je poplavljeni. Elektroprivreda se bogati, a rudnici tonu. Radnici ne mogu gladni raditi”, kazao je predsjednik Sindikata RMU Zenica Nijaz Vardo.

Očekuje se i dolazak predsjednika Saveza sindikata radnika rudnika FBiH Sinana Husića koji bi im se trebao obratiti nakon posjete Brezi.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh