BiH

Jašarević: Rješenja za Rudnik Breza ima, a za Zenicu ne

Direktor ”Elektroprivrede BiH” Bajazit Jašarević rekao je nakon sastanka s predstavnicima rudara i Vlade FBiH da će za rudnik Breza iznaći rješenje, ali za Zenicu danas nisu mogli ponuditi rješenje jer od tri aktivne jame samo jedna proizvodi.

bajazit jasarevic- regional

Ponovio je da su stavovi ”Elektroprivrede” istovjetni jučerašnjim stavovima ministra Nermina Džindića.

– To su temeljni principi održive energetike u FBiH u kome ”Elektroprivreda”, unatoč svim izazovima, raspolaže resursima da revitalizira proizvodnju u rudnicima uglja u sastavu koncerna investiranjem u rudnike i zajedno s Vladom FBiH da iznađemo sredstvaza reorganizaciju i restrukturiranje rudnika. Bez ta dva principa nije moguće održati sistem – kazao je Jašarević.

Podsjetimo, više od 500 članova Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH i svih rudnika uglja, okupilo se danas u Sarajevu.

Njihov osnovni zahtjev je osigurati mogućnost primjene aktuelnog kolektivnog ugovora za rudniku u Zenici i Brezi. Ukoliko zahtjev ne bude usvojen, najavili su masovne proteste i generalni štrajk, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh