BiH

Detalji drame na nebu: Sekunda je nedostajala da se sruši avion s bh. reprezentativcima

Naš nogometni državni tim čarter-letom s Aerodroma Sarajevo oko 13 sati doputovao je u Jerevan.

No image - Haber.ba

Nakon viziranja pasoša na Aerodromu Jerevan, reporteru „Avaza“ prišao je stariji gospodin koji je s nama doputovao iz Sarajeva. Riječ je o iskusnom pilotu, koji nam je saopćio šokantnu informaciju.

Prema njegovim riječima, izbjegnuta je tragedija!

– Sekunda, odnosno jedan stepen je nedostajao da se avion strmoglavi i sruši. To odgovorno tvrdim jer imam više od 600 sati leta kao pilot. O ovome incidentu ću obavijestiti Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH. Niko se ne može igrati ljudskim životima. Možete to slobodno napisati – poručio je pilot (identitet poznat redakciji).

Naš sagovornik, ipak, podvlači da je avion najsigurnije prijevozno sredstvo, ali kada se koristi onako kako treba, kako to nalažu propisi.

– Jednostavno, nisu dozvoljeni nikakvi nagli okreti. Nagib već od 30 stepeni je koban, a ono je, prema mojim procjenama, bilo 28 stepeni – zaključio je pilot.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh