BiH

Heroji demineri: Izvađen upaljač iz opasne aviobombe

ilustracija

U blizini zgrade RTV doma u sarajevskom naselju Alipašin Most radnici KJKP “Rad” jutros su pronašli aviobombu tešku 500 kilograma velike razorne moći (1.000 libri), potvrdio je ranije za Radiosarajevo.ba direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

Ekipa Civilne zaštite uspješno je izvadila upaljač iz aviobombe koju su jutros pronašli radnici.

“Uklonjen je upaljač bomba je pripremljena je za transport. Neće biti potrebe za opsženu evakuciju, kako smo inicijalno planirali, zato što smo taj složeni dio uspjeli da uradimo na licu mjesta”, kazao je Sead Vrana iz FUCZ-a.

Nakon što je ekipa FUCZ-a uspješno izvadila upaljač i detaljnije nalizirala bombu zaključili su da se definitivno radi o bombi britanske vojske, koja je ovaj dio Sarajeva bombardovala od 4. do 12. novembra 1944. godine,piše Radiosarajevo

“Večeras nas čeka lakši posao nego što smo procijenili prilikom prvog dolaska na lice mjesta” kazao je Vrana.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh