BiH

Sunčici Ivanković za septembarsku operaciju treba još 8.000 KM

Malena lavica Sunčica Ivanković iz Banje Luke imala je četiri operacije, te sa majkom Milicom Ivanković hrabro korača prema petoj koja je zakazana za kraj septembra, a za koju joj nedostaje još 8.000 KM.

No image - Haber.ba

Operisana je na Sveučilištu za očnu i plastičnu hirurgiju u Ufi u Rusiji, gdje će se zaputiti i 29. septembra. Bit će to peti veći korak prema potpunom izlječenju, a ko zna koji po redu od onih malih u kojima su joj pomogli brojni donatori, kojima su ona i njena majka beskrajno zahvalne.

Sunčica od rođenja ima atrofiju očnog živca koja je nastala usljed novorođenačkih konvulzija i krvarenja trećeg stepena u mozgu. Djevojčica je bila potpuno slijepa i s raznim oštećenjima u psihomotornom razvoju. Majka i kćerka žive kao podstanari i od socijalne pomoći u Banjoj Luci te im pomoć dobrih ljudi predstavlja šansu za bolje sutra, prenosi “Klix“.

Svi koji žele donirati novac mogu to učiniti preko humanitarnog broja 1412, putem kojeg pozivom donirate 1 KM. Osim toga, novac možete uplatiti na žiroračun: 5620998135146636 na ime Milica Ivanković NLB Banka, a porodicu možete kontaktirati na broj 065 786 447.

Donirati možete i putem PayPal računa: milicatad@gmail.com.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh